Zoek de perfecte match

De hond met de X-factor

Kijk eens door de bril van de hond

 

Veel gestelde vragen

 

Huisdierenbijsluiters hond

Huisdierenbijsluiters van de hond 

< Terug

Heeft u een hond of bent u van plan om een hond aan te schaffen? Kijk dan ook eens bij de huisdierenbijsluiter van de hond. U vindt hier alles over de verzorging en voeding. Maar ook over ziekten en erfelijke aandoeningen, wormenbestrijding, onderhoud van het gebit en nog veel meer.

Ook over de pup verstrekken we veel informatie. Bijvoorbeeld over het voor het eerst naar de dierenarts gaan, entingen, pilletjes geven, temperaturen en vlooien- en tekenbestrijding. Allemaal zaken waar u zeker tegenaan loopt als u een pup in huis heeft.

Voor een aantal populaire rassen hebben we specifieke rasinformatie beschikbaar. Zoals onder andere voor de Border Collie, de Duitse Herdershond, de Golden Retriever, de Ierse Setter en de Labrador Retriever. Dit aantal zal in de toekomst nog uitgebreider worden, dus kijk regelmatig even of het ras waarin u interesse heeft er al bij zit.

Met de slogan ‘Huisdier kopen? Lees eerst de bijsluiter’ wil het LICG bereiken dat iedereen die overweegt om een huisdier te kopen eerst de bijsluiter van het dier zal lezen. Er zijn al vele bijsluiters gereed. Zo zijn er bijsluiters voor de veel voorkomende huisdieren als kat, konijn, hamster, kanarie en kardinaaltetra. Maar ook voor de wat exotischer dieren als de vogelspin en de baardagame.

 

Zo krijgt u een sociale en goed opgevoede hond

Tien gouden regels voor hond en kind

Leiding geven is een kunst

Omgaan met agressie

Melding doen van een bijtincident

Tips bij angst voor honden