Zoek de perfecte match

De hond met de X-factor

Kijk eens door de bril van de hond

 

Veel gestelde vragen

 

Huisdierenbijsluiters hond

Aanschaf

Ik wil een hond

De beslissing om een hond te nemen is er een om goed over na te denken. Want het hebben van een hond brengt veel consequenties met zich mee: een hond kost tijd, energie, aandacht en geld, en niet voor een korte tijd, maar jaren lang. Natuurlijk krijgt u daar ook veel voor terug: een leuke vriend om samen actief te zijn, een reden om naar buiten te gaan, iemand die altijd blij is u te zien of een knuffel te krijgen.

Welke redenen u ook heeft om een hond aan te schaffen: uiteindelijk is het de bedoeling dat dit voor beide partijen een succes wordt. Om die kans zo groot mogelijk te maken, is er direct na de vraag óf u een hond neemt, alweer een tweede belangrijke beslissing te nemen: wát voor hond past het beste bij u, uw wensen en uw omstandigheden?

Wanneer u onderstaande vragen voor uzelf beantwoordt, zal de uiteindelijke keuze een stuk gemakkelijker worden.

  • Welke eigenschappen moet een hond wel en absoluut niet bezitten?
  • Wat wilt u met uw hond gaan doen?
  • Wat zijn de mogelijkheden als u kijkt naar uw omgeving?
  • Wilt u een reu of een teef?
  • Wilt u een langharige of kortharige hond? 
  • Wilt u een ras, kruising of een bastaard?

In dit deel van de website proberen wij u te helpen met het beantwoorden van deze vragen zodat u een overwogen keuze kunt maken.

Bron videoclip: Dogtime

De X-factor

Mag u dan helemaal niet op uw gevoel afgaan bij de keuze van een hond? Ja, natuurlijk wel, en het is zelfs heel verstandig om een hond te kiezen waarbij u het gevoel heeft: dit is hem! Want als niet alleen uw verstand maar ook uw hart voor een hond kiest, heeft u meer voor hem over, is het gemakkelijker om er energie in te steken en krijgt u sneller een goede band met uw huisdier. Een hond aanschaffen is ten slotte iets anders dan een apparaat kopen: het moet ‘klikken’. Probeer alleen wel om toch binnen de grenzen te blijven die u vooraf met uw verstand had afgebakend. Dat voorkomt dat u thuiskomt met een pupje dat er weliswaar nu schattig uitziet, maar u op latere leeftijd veel problemen zal bezorgen. Niets is tenslotte zo moeilijk als afstand te moeten doen van een huisdier omdat het gewoonweg niet gaat. Bespaar uzelf en de hond dat scenario. Wij zeggen niet voor niets: volg uw hart met verstand!

 

 

Zo krijgt u een sociale en goed opgevoede hond

Tien gouden regels voor hond en kind

Leiding geven is een kunst

Omgaan met agressie

Melding doen van een bijtincident

Tips bij angst voor honden